Kalender

Søg i arrangementer

 • 19. februar 2020, kl. 19:00-21:15

  Slanger og videnskab

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ]  Denne aften har vi samlet tre formidable historiefortællere, der alle har et helt særligt forhold til slanger: Slangegiftsforsker Brian Lohse, havslangeforsker Arne Redsted og naturfotograf Henrik Egede-Lassen. Det skal handle om forskning i modgift til slangebid, ekspeditioner til de varme lande og om udfordringerne ved at fange og håndtere giftslanger i felten.

  » Læs mere

 • 23. februar 2020, kl. 15:00-16:30

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Snyltere i planternes verden

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 26. februar 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Spiselige planter fra de varme lande

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 26. februar 2020, kl. 19:00-21:15

  Exoplaneter

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] En af de helt store revolutioner inden for vores forståelse af universet har været det seneste årtis opdagelse af tusindvis af planeter andre steder i Mælkevejen, såkaldte exoplaneter. Og i løbet af en overskuelig fremtid forventer vi at kunne finde ud af, om der er liv på nogle af dem. I aften vil en af Danmarks førende exoplanetforskere, professor Uffe Gråe Jørgensen fra Niels Bohr Institutet, tage os med på rejse til de fremmede - måske beboede - verdener uden for vores eget Solsystem.

  » Læs mere

 • 29. februar 2020, kl. 15:30-17:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Dagens tema: Havdyr
  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. Ud over de faste highlights har hver rundviser tilrettelagt ruten efter et særligt tema.

  » Læs mere

 • 5. marts 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Naturens partnerskaber og symbioser

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 7. marts 2020, kl. 15:30-17:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Dagens tema: Fortidsdyr og nutidsdyr
  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. Ud over de faste highlights har hver rundviser tilrettelagt ruten efter et særligt tema.

  » Læs mere

 • 11. marts 2020, kl. 16:30-18:00

  Rundvisninger i Botanisk Have

  Dagens tema: Bionik - inspiration fra naturens verden

  Oplev Botanisk Have og det berømte victorianske Palmehus fra 1874 på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

  » Læs mere

 • 11. marts 2020, kl. 19:00-21:15

  Rusmidler og videnskab

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] Vi har samlet fire eksperter, der skal berette om nogle af de nyeste og mest interessante resultater af forskningen i psykedeliske stoffer. Det indbefatter studier af, hvad der rent faktisk sker i hjernen, når man indtager psykedelika, og i hvilke sammenhænge stofferne har gavnlige medicinske virkninger. Desuden skal vi høre om praktiske erfaringer med brugen af medicinsk cannabis til smertebehandling. Og så skal det handle om 'psykedelisk medicin fra naturen' set fra et etnobotanisk perspektiv.

  » Læs mere

 • 18. marts 2020, kl. 19:00-21:15

  August Krogh og H.C. Ørsted

  [ Foredrag med VIN & VIDENSKAB ] 2020 er mærkeår for to af de allerstørste danske videnskabsfolk: August Krogh og H.C. Ørsted. Det er 100 år siden, at August Krogh modtog Nobelprisen, og det er 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Det markerer vi med et arrangement, der hylder dem begge.

  » Læs mere