Botanik for børn

GRATIS SOMMERAKTIVITETER I BOTANISK HAVE

Botanisk Have har 150 års jubilæum i år, hurra! Tag med os ind i botanikkens verden, når vi inviterer børn i alle aldre til gratis naturaktiviteter hele sommeren.

Midt i Botanisk Haves levende plantesamling kan du denne sommer møde museets formidlere, når vi inviterer til aktiviteter for børn og deres voksne i vores fine Formidlingsvæksthus og udendørs pavilloner. Kig forbi og bliv klogere på botanik, få fingrene i jorden og planter mellem hænderne.

  • Lav din egen avisurtepotte, plant en stikling eller så dine egne frø. Dit færdige resultat får du med hjem sammen med en vejledning, så du kan dyrke botanikken i din vindueskarm, have eller altankasse.

  • Lav dit helt eget herbarieark med en presset plante. Arket får du med hjem sammen med en vejledning til at presse og tørre det færdigt derhjemme.

  • Tag på plante-, fugle- eller sommerfugletur i Botanisk Have på egen hånd med låne-plancher.

  • Farvelæg smukke stregtegninger af blomster, fugle og sommerfugle i Formidlingsvæksthuset eller tegn blomster i fri hånd.

Praktisk information

Dato og tid: Torsdage og søndage i uge 2732 kl. 1116.

Sted: Formidlingsvæksthuset i Botanisk Have. Find vej. 

Pris: Aktiviteterne er gratis.

Mad og drikke: I Botanisk Have kan I købe forfriskninger i Mundfryds kaffevogn.

    

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.