Oplev haven – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Botanisk Have > Oplev haven


Film: Få en introduktion til Botanisk Have, dens formål og kvaliteter.
Produceret af: Camilla Wandall for Statens Naturhistoriske Museum.

Oplev haven

Tid til ro og fordybelse

I Botanisk Have er der plads til ro og fordybelse. Her kan man sætte sig alene på en bænk og fundere over naturens under eller mødes og gå en tur i haven. En spadseretur blandt havens sære vækster og dyrebare klenodier eller en kop kaffe i Botanisk Haves café giver altid anledning til en god snak.

Årstidernes skiften og havens poesi

Du behøver ikke at tage ud af byen for at se årstidernes skiften. Naturens forandring kan opleves midt i København i byens smukkeste oase.

I sommerhalvåret spirer planterne op ad jorden, og man mærker livet strømme igennem alt. Unge og gamle mødes til hygge og afslapning på den ny-anlagte træbrygge ved søens bred eller slår sig ned i græsset i siddezonerne. I september er haven fuld af poesi, når skilte med danske digte skyder op ad jorden blandt blomster og træer.

I vinterhalvåret er Botanisk Have særlig magisk, når sneen lægger sig som en dyne over haven. Det smukke gamle Palmehus fra 1874 lyser op og drager folk til sig i de mørke perioder. Tager regnen til eller er fingrene frostblå, kan du gå direkte fra kulden og ind i den tropiske regnskov for at søge ly og få varmen. Her kan du drømme dig til sydligere himmelstrøg, og hvis du er opmærksom, kan du få øje på pilegiftfrøer (Phyllobates terribilis) og sommerfuglene, som lever sammen med mangrovetræerne og kæmpeåkanden Viktoria.