Længe leve botanikken!

BOTANISK HAVE HAR RUND FØDSELSDAG

Botanisk Have fejrer i 2024 sit 150-års jubilæum på placeringen på Københavns gamle volde. Det markerer vi lørdag d. 7. september 2024 med en dag i botanikkens tegn.

Vær med, når vi fejrer haven og giver dig mulighed for at opleve havens planter, dens historie og det store arbejde, der ligger bag bevaringen af den levende plantesamling. Mød museets gartnere, forskere og formidlere og oplev botanikkens fantastiske verden og plantesamlingens historie fra fortid til nutid gennem formidling og aktiviteter i haven lørdag 7. september.

Botanisk Have er et levende museum med rødder, der rækker mere end 400 år tilbage i tiden. Haven på Københavns gamle voldsystem er den fjerde botaniske have i København. Haveanlægget og det smukke victorianske Palmehus blev anlagt i 1872-1874 og åbnede for publikum i efteråret 1874. Botanisk Have har siden 2004 været en del af Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet.

Nærmere program for aktiviteterne følger. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle nyheder om aktiviteter og udstillinger.

Om Botanisk Have – et levende museum

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.